Fakta, která jste o parfémech nejspíš dosud netušili

středa 24. května 2017

Bohužel se nenacházím ve Francii, ale opět jsem si pro vás připravila příspěvek, který bude mírně navazovat na příspěvek předchozí - konkrétně mám na mysli ten, kde jsem vám dávala rady, jak efektivně pečovat o bavlněné svetry v pastelových barvách... A protože má Silan tři nové aviváže, tak budu nadále pokračovat v jejich představení. Pro tentokrát jsem si vybrala aviváž nesoucí název Glamour.

Glamour - neboli - dotek luxusu pro vaše prádlo s miliony zjemňujících částeček. Tuto aviváž jsem si pro tento příspěvek vybrala proto, že v ní vidím směs francouzských vůní a parfémů ve zlatém barevném duchu. Proto ta koláž. Ano, sice v ní mám toaletní vůni amerického módního návrháře Michael Kors, který opravdu nespadá do francouzských vůní, ale i tak jsem ho do koláže vybrala... mnoho zlatých vůní doma nemám, no.

Další důvod, proč jsem si pro měsíc květen vybrala tuto aviváž, byl ten, že mě hned napadla kombinace oblečení s výrazným žlutým topem, kalhotami a květinovou kabelkou s kombinací žluté a modré barvy, dále jsem zvolila bílé lodičky. Ale tento článek bych chtěla věnovat úplně jiným informacím.. a to zajímavostem z oblasti parfémů:

- historie vývoje parfému má své kořeny ještě před vznikem písemnictví, což je doba straší víc jak pět tisíc let
- slovo parfém je původem z latinského výrazu per fumum - skrze kouřem
- naši předci zjistili, že vliv tepla na různé bylinky působí velmi intenzivně a lidé se domnívají, že tím byl objeven první chemický proces
- parfém se stal důležitým prvkem náboženských obřadů
- ve třináctém století se zrodil první alkoholový parfém, který byl jak voňavkou, tak i hojivým lihem
- v období Renesance se rozšířila parfémová výroba
- na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století se objevila první kolínská voda nesoucí název Aqua Della Regina
- přelom devatenáctého a dvacátého století patřil těmto významným jménům: Pierre-Francois Pascal Guerlain, Jeanne Lanvinová, Francois Coty a Houbigant
- Guerlain tvořil parfémy výhradně na zakázku
- parfém Arpege má doteď velmi tajné složení
- Francois Coty se stal otcem parfémářského průmyslu té doby
- Houbigant na konci devatenáctého století zrodil parfém s vůní kapradí, který se stal oblíbeným i u francouzského spisovatele Guy de Maupassanta

Zkrátka, tato aviváž vás zavede do kouzelných francouzských míst. Jedná se o sofistikovanou vůni na bázi dřevitých prvků a moderní, květinové srdce.
Julie řekl(a)...

Pěkný outfit.

The Annette Vogue řekl(a)...

Děkuju :)

Tynka_125 řekl(a)...

Já se v parfémech zas tak moc nevyznám a je pravda, že je ani moc neřeším. Většinou si je totiž objednávám z internetu z https://www.esensino.cz/ , takže ho nemůžu předem očichat, takže vybírám podle lahvičky. Docela mi to vychází, že pokud se mi líbí lahvička, tak mi sedí i vůně :-) .

Copyright © The Annette Vogue
Design by Fearne